06 november 2005

Roy Andersson gör utställning

På onsdag invigs en utställning av Roy Andersson och Kalle Boman på Forum för levande historia i Stockholm. Den heter Fransson skottar snö och handlar om Sveriges agerande under andra världskriget och medskyldighet till Förintelsen -- ett inte helt okänt Andersson-tema från kortfilmen Härlig är jorden, diverse intervjuer och boken Vår tids rädsla för allvar. De båda pratar lite om sina intentioner i ett nyhetsbrev från Levande historia (scrolla ner en bit). Det tycks också finnas en särskild minisajt om utställningen, men den fungerar inte med min dator.

Man får innerligt hoppas att detta inte betyder att produktionen av långfilmen Du levande ligger alltför oupptinligt på is.

Uppdatering 10/11: Aha! Det där sista får man förhoppningsvis besked om redan i kväll i SVTs Filmkrönikan (eller i repriserna -- själv kan jag nog se programmet först på måndag), där Orvar Säfström följer upp förra årets mycket trevliga reportage som fortfarande kan beskådas på SVT-sajten i uncut-version.

Uppdatering igen: Nähä, det är visst inte förrän i nästa veckas avsnitt. Ber om ursäkt, jag lurades av Sydsvenskans tevetablå.

Inga kommentarer: