13 augusti 2009

Skicka direkt från Google Reader till Instapaper

Google Reader lanserade några nya finesser igår, däribland den fiffiga "Send To": med den kan man snabbt dela ut en artikel till sitt Twitterkonto, Facebookkonto, Deliciouskonto eller dylikt inifrån läsaren. Förutom en handfull fördefinierade tjänster kan man också göra egna tillägg. Jag är lite nöjd med att ha kommit på (säkert inte först i världen, men jag känner inte till någon annan just nu som kommit på samma sak, så jag är nöjd ändå) att "Send To" passar oerhört bra ihop med iPhone-appen Instapaper, som plockar sidor som man bokmärkt på ett speciellt sätt i webbläsaren och laddar ner dem till telefonen, där man sedan kan läsa dem i lugn och ro oavsett om man är online eller off-. Turligt nog har Instapaper dessutom ett busenkelt HTTP-API för att lägga till artiklar för läsning.

Så här bör man fylla i det lilla formuläret i Google Readers inställningar på Send To-fliken. Med användarnamn och lösenordet menas de som man har hos Instapaper. Har man inget lösenord där kan man skippa de understrukna bitarna.
Name
Instapaper
URL
(Detta ska fyllas i som en enda lång jätterad)
https://www.instapaper.com/api/add?username=användarnamn&url=${url}&title=${title}&password=lösenord
Icon URL
http://www.instapaper.com/favicon.ico
Det var allt om det – den som vill läsa mer får hålla tillgodo med denna trevliga bisats av Proust:
denna lampa, denna apelsinsaft och denna fåtölj som var mättade med så många drömmar och materialiserade så mycket längtan
Andra intressanta bloggar om: , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.